به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی متن نامه دکتر زالی ریاست کل سازمان نظام پزشکی به شرح ذیل است:
حضرت آیت اله جنتی دامت برکاته
دبیر محترم شورای نگهبان
با عرض سلام و احترام و تحیات،
با امعان نظر به نگاه مترقی حضرتعالی و اعضای معزز شورای نگهبان به جامعه خدوم پزشکی کشور ، به پیوست نامه جمع کثیری از همکاران گروه پزشکی خطاب به ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر لاریجانی در رابطه با بند ب ماده ۸۹ برنامه ششم توسعه ، حضورتان تقدیم می گردد. همانطور که از متن نامه مستفاد می شود این مصوبه موجی از نگرانی و احساس ناامنی شغلی درگروه شاغلین حرف پزشکی ایجاد کرده است.
با توجه به آن که به نظر می رسد این مصوبه دارای برخی اشکالات حقوقی و فقهی به ویژه درتعارض با پاره ای از اصول قانون اساسی است ، خواهشمند است ابراز لطف نموده و جهت اجابت درخواست این همکاران مساعدت های لازم را مبذول فرمایید.
دکتر علیرضا زالی
رییس کل
متن نامه جمع کثیری از پزشکان خطاب به ریاست مجلس شورای اسلامی :
جناب آقای دکتر لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
متاسفانه به رغم همه تلاش ها و روشنگری در خصوص معایب و مضرات بند ب ماده ٨٩ قانون برنامه ششم توسعه،این بند تصویب شد.
همانگونه که مستحضرید در این بند کلیه پزشکان،دندانپزشکان و داروسازانی که در استخدام رسمی یا پیمانی دستگاه های اجرایی باشند از حق داشتن مطب شخصی و کار در بخش خصوصی و حتی خیریه محروم شده اند.
آنانکه داعیه خدمت رسانی به مردم را با هیاهو و جنجال فریاد می زنند گویا فراموش کرده اند که با این روش
١- دسترسی آسان آحاد شهروندان به خدمات پزشکی و دندانپزشکی محدود می شود
٢- بخش های دولتی از جمله جامعه دانشگاهی کشور از حضور نخبگان و سرآمدان رشته های پزشکی تهی خواهد شد
٣-ظرفیت بخش دولتی یارای پاسخگویی به حجم انبوه مراجعان بویژه سرپایی را نخواهد داشت
۴-مطب و داروخانه از اجزا اصلی و هویتی حرفه پزشکی محسوب شده و حذف آن آسیب به ماهیت این منصب است.
۵- بالغ بر ٨٠ درصد خدمات در حوزه پزشکی و دندانپزشکی در بخش خصوصی صورت می پذیرد و با پیش بینی سیل مهاجرت پزشکان و دندانپزشکان به بخش خصوصی عملا بخش دولتی از حیزانتفاع ساقط خواهد شد و آسیب آن مستقیما متوجه توده مردم خواهد بود
۶- تفاوت ها در بخش خصوصی و دولتی علی القاعده موجب خروج نیروهای دانشگاهی به سمت بخش خصوصی و عدم علاقه برای جذب در بخش دولتی خواهد بود. به همین سیاق بخش های کلینیک ویژه و درمانگاه ها از گردونه خدمات رسانی خارج خواهند شد
٧- چگونه می توان پزشکان،دندانپزشکان و داروسازان جوان و مستخدمین دستگاه هایی چون تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، بهزیستی،آموزش و پرورش و… با دریافتی غیر مکفی و ناچیز را در چرخه ارائه خدمات مستمرا نگاه داشت؟
٨-با این روش اسباب ذهنی خروج هرچه بیشتر نیروهای جوان و نخبه کشور تسهیل خواهد شد
٩-حال که مطالبات جامعه پزشکی با فاصله ای یکساله پرداخت می شود و حجم انبوه آن نارضایتی عمیقی در زندگی شخصی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی به وجود آورده، چگونه می توان انتظار همراهی این قشر خدوم جامعه را داشت؟
١٠- این نوع قانون آثاری جز از هم گسیختگی فعالیت های کادر درمانی و عدم توفیق در نظارت دقیق را به همراه نخواهد داشت؛ مضاف برآنکه آموزش پزشکی کشور را دچار نقصان و خدشه خواهد کرد که توصیف آن مجالی طولانی می طلبد
١١-با تواصیف فوق به نظر نمی رسد در هیچ کجای بند مذکور و حتی تبصره های عجیب و غریب آن که اشتیاق حرکت و کار به سوی مناطق محروم را نیز تضعیف کرده است توجهی به خدمت رسانی به مردم و رضایت آنان مدنظر بوده باشد؛ لذا ما امضا کنندگان زیر ضمن تذکر، خواهشمندیم به هر روش ممکن در تجدید نظر نسبت به این بند و تصویب قوانینی متناسب اقدام فرمایید.
با سپاس از حمایت های پیشین جنابعالی، دستور تسریع در رسیدگی مزید امتنان است.
جامعه پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان کشور
جهت امضای نامه اینجا را کلیک کنید.
منبع: نظام پزشکی