خانه / تغذیه / چگونه باید رژیم گرفت؟(برنامه رژیمی)

چگونه باید رژیم گرفت؟(برنامه رژیمی)

 

امروزه شما با رژیم‌های غذایی گوناگونی برخورد می‌کنید که همگی ادعای بهترین راه کاهش وزن را دارند.واقعیت آن است که خیلی از این نوع رژیم‌های غذایی حتی در صورت ایجاد کاهش وزن نیز اثرات گذرا خواهند داشت،علاوه بر آنکه با مشکلات عدیده به ویژه بیماری‌های پوستی و ضعف عمومی همراه خواهند بود.

یک نکته اساسی در کاهش وزن آن است که شما باید همیشه به خاطر داشته باشید که یک روزه و یک شبه چاق نشده‌اید که به دنبال معجزه‌ای می‌‌گردید که ۱۰-۱۲ روزه لاغر شوید!

پس چطور باید پی ببریم که یک رژیم غذایی مناسب است و به کاهش وزن پایدار و بدون عوارض منجر خواهد شد؟

در رژیم های غذایی مناسب علمی به منظور کاهش وزن و برای رسیدن به وزن پایدار و سالم، فقط توجه کردن به میزان انرژی موجود در مواد غذایی کافی نیست،بلکه در یک رژیم غذایی مناسب برای دست یافتن به وزن ایده‌آل، باید عادات سالم غذایی ایجاد شود.

ورزش کردن یکی از مهم ترین و حتمی ترین درمان برای چاقی است

 

چگونه باید رژیم گرفت؟(برنامه رژیمی)
چگونه باید رژیم گرفت؟(برنامه رژیمی)

داکتاپ برنامه رژیم غذایی استانداردی را برای شما تهیه کرد است:

 

برنامه رژیمی (کلی):


۱- هر روز مجموعا یک لیوان شیر یا ماست ، حتما میل کنید.
۲- سه نوبت در هفته و هر نوبت یک قاشق بزرگ روغن زیتون روی سالاد اضافه کنید.
۳- سهمیه روزانه مصرف قند ۵ حبه  باشد.
۴- یک حبه قند= ۶عدد توت = ۶عدد مویز= ۲  عدد پولکی = ۱۲ عدد کشمش
۵- ۲ حبه قند=۱ عدد خرما
۶- ۳ حبه قند=۱ شکلات کوچک
صبحانه:
یک کف دست نان + یک قاشق مرباخوری عسل یا مربا+ ۳۰ گرم پنیر + یک استکان چای شیرین
• یک کف دست نان= ۳۰ گرم نان = ۲۰ گرم نان خشک = ۵ عدد بیسکوئیت متوسط =
۲ عدد بیسکوئیت مادر = ۲ عدد شیرینی زبان کوچک= ۳ عدد بیسکوئیت ساقه طلایی
ساعت ۱۰ صبح: چای + یک عدد میوه
قبل از نهار: دو لیوان آب + یک عدد سیب با پوست
نهار:
شنبه: یک کف دست نان + سالاد + یک عدد دلمه یا یک عدد کوفته
یکشنبه: یک کفگیر برنج+ سالاد+ یک قطعه متوسط مرغ یا ماهی
دوشنبه: یک کف دست نان+ سالاد+ یک عدد کتلت یا معادل آن کوکو
سه شنبه: یک کفگیر برنج + سالاد+ گوشت خورشت متوسط یا یک سیخ  کباب برگ
چهارشنبه: یک کف دست نان + سالاد+ سه چهارم سیخ کباب  برگ یا ۲ عدد تخم مرغ
پنج شنبه: یک کفگیر برنج + سالاد+ یک قطعه متوسط مرغ یا یک و نیم کفگیر عدس پلو
جمعه: یک کف دست نان + سالاد+ یک قطعه کوچک مرغ یا ماهی
عصرانه:  چای + یک عدد میوه
شام :
شنبه: یک کف دست نان+ یک قاشق غذاخوری سالاد الویه
یکشنبه: یک کف دست نان+ ۳۰ گرم پنیر+ ۳ عدد گردو
دوشنبه: یک کف دست نان+ سالاد+ یک قطعه کوچک ماهی یا مرغ
سه شنبه: نصف پیتزا یا (۳ سیخ جگر + یک نان ساندویچی) + سالاد
چهارشنبه: دوسوم لیوان عدس پخته یا یک لیوان شیر+ ۲ عدد نان سوخاری
پنجشنبه: دوسوم لیوان لوبیا چیتی پخته یا سوپ جو+ سالاد
جمعه: ۳ عدد سیب زمینی متوسط + سالاد یا دو عدد لبو متوسط +  سالاد .

جایگزینی برای شام: می توان بجای همه شامها، یک لیوان شیر+ دو عدد نان سوخاری یا نان و پنیر و هندوانه یا نان و پنیر و انگور یا نان و ماست و خیار یا بورانی اسفناج با همان اندازه نان استفاده گردد.

• ۱گر سابقه ناراحتی معده ندارید، حتما ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو به آب ناشتا اضافه کنید.
• روی سالاد میتوانید آب لیمو، سرکه استفاده کنید و از مایونز خودداری کنید.
• می توانید به جای یک عدد کوفته، دلمه، کوکو یک قطعه گوشت کوچک بخورید.
غذاهای آزاد
آبلیمو ترش، گوجه فرنگی، چای، قهوه، انواع سبزیجات، انواع ادویه و قند ساخارین و اسپارتام و نوشابه رژیمی و سالاد
غذاهای ممنوع
شکر، مربا، عسل، شکلات، شربت، میوه کنسرو شده، کمپوت، شیرینی ها، لیمونادها، نوشابه، بیسکوئیت ها ، آبمیوه های شکر دار، کیکها، کلوچه و…
نکات مهم:
۱- آهسته بخورید

۲- لقمه های کوچکتر بردارید ۳

– از قاشق کوچکتر برای مصرف برنج استفاده کنید. ۴

– بعد از تمام شدن سهمیه غذا از سر سفره غذا برخیزید.۵

– نوشیدن آب اجباری است.
یک عدد: سیب متوسط، یک پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو

 

 

یک واحد میوه:
یک عدد: سیب متوسط، یک پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو دو عدد: نارنگی متوسط، کیوی، خرمالو
سه عدد: انجیر، سیب گلاب چهار عدد: زردآلو، خرما، ازگیل
نصف: (موز، انار بزرگ، پرتقال تامسون )  یک لیوان: گوجه سبز، توت فرنگی، گیلاس، چغاله بادام، آلبالو
یک ونیم لیوان: طالبی، هندوانه، خربزه
گوشتها:
گوشت گوسفند:

قطعه کوچک: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ کوچک.

قطعه متوسط: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ بزرگ.

قطعه بزرگ: دو قطعه گوشت خالص بدون چربی به اندازه یک تخم مرغ کوچک
گوشت مرغ:

قطعه کوچک: ران یا سینه مرغ یک کیلویی
قطعه متوسط: ران یا سینه مرغ  ۱/۵  کیلویی
قطعه بزرگ: ران یا سینه مرغ  ۲  کیلویی
ماهی: قطعه کوچک:قطعات ۱۲*۱۲  سانتیمتر مربع

قطعه متوسط: ۱/۵ برابر ق

طعه کوچک و قطعه بزرگ: ۲ برابر قطعه کوچک

 

اخبار سلامت داکتاپ

درباره ی خبرنگار داک تاپ

همچنین ببینید

رژیم مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای

استفاده از میوها و سبزی‌ها ، غذاهای دریایی و گوشت سفید قانون طلایی رژیم غذایی …